Kun rengasrikko yllättää, tiepalvelun apu on lähellä

Renkaanvaihto tienpäällä

Rengasrikko ei kysy aikaa eikä paikkaa, vaan rengas voi harmillisesti puhjeta esimerkiksi vilkasliikenteisellä tiellä tai huonolla kelillä. Silloin renkaanvaihdossa on kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuteen. Renkaanvaihtoon kannattaa tarvittaessa soittaa apua matalalla kynnyksellä. Monesti vakuutusyhtiön kaskovakuutus korvaa renkaanvaihdosta aiheutuneet kustannukset.

Autossa kannattaa aina pitää mukana tarvittavat välineet rengasrikon varalle
Rengasrikkoon kannattaa varautua jo ennalta varmistamalla, että autossa on aina tarvittavat välineet renkaanvaihtoa varten. Autossa tulee olla riittävän hyväkuntoinen vararengas, jossa on tarpeeksi ilmaa, sekä renkaanvaihdossa tarvittavat työkalut ja tunkki. Jos rengas puhkeaa eikä autossa ole välineitä sen vaihtamiseen, tiepalvelu auttaa ja voi tarvittaessa myös lisätä vararenkaaseen ilmaa. Voit soittaa tiepalvelun paikalle numerosta 0400 278 000.

Millaiseen paikkaan auto kannattaa pysäyttää renkaanvaihtoa varten?
Kun rengas puhkeaa, auto on parasta pysäyttää mahdollisimman pian. Renkaanvaihtoa ajatellen paras pysähdyspaikka on tasainen ja kovapintainen, ja siitä on tielle hyvä näkyvyys molempiin suuntiin.

Voiko tyhjällä renkaalla ajaa?
Tyhjentyneellä renkaalla ei kannata ajaa yhtään enempää kuin on välttämätöntä, etenkin jos toiveissa on vielä korjauttaa rengas. Auto kannattaa pysäyttää mahdollisimman pian turvalliseen paikkaan tien viereen.

Milloin renkaanvaihtoon kannattaa pyytää tiepalvelun apua?
Renkaanvaihtoon kannattaa ehdottomasti pyytää apua aina kun oma turvallisuus, taidot tai voimat arveluttavat. Turvallisuusnäkökulma on huomioitava etenkin silloin kun kyseessä on korkeanopeuksinen tie, sää on huono, auto on pysäytettävä paikkaan, jossa näkyvyys on huono tai liikenne erityisen vilkasta, tai kun puhjennut rengas on kaistan eikä pientareen puolella. Tiepalvelu auttaa myös silloin, kun autossa ei ole vararengasta tai renkaanvaihtoon tarvittavia työkaluja.

Soittamalla 24h päivystysnumeroon 0400 278 000 saat paikalle hinaus- ja tiepalvelun ammattilaisen, joka paikkaa tai vaihtaa renkaan puolestasi nopeasti ja turvallisesti.

Lue lisää tiepalvelusta